Австралияда жасалған торт, тәбетті көтереді. Дәмі де жағымды. Бірақ оның құпиясы бар. Кейбір ингредиенттерінен в дәруменді салат жасауға болады.

КРИСТОФЕР ТЕ ШЕФ-ПОВАР: «Шпинат, куркума, асқабақ және қызылша».

Торттың рецептін Сиднейден келген Аспаз Кристофер Те жасаған. Дәмдердің дұрыс тепе-теңдігін табу қиын болды.

КРИСТОФЕР ТЕ ШЕФ-ПОВАР: «Мен торттың бірінші нұсқасын жасаған кезде, оның дәмі карриге ұқсаған болатын».

Сарапшылардың пікірінше, мұндай торт миға пайдалы. Жаңа Оңтүстік Уэльс университетінің Денсаулық сақтау мамандары дұрыс өнімдерді таңдауға көмектесті.

ЙОХАННЕС ЛЕ КУТР АЗЫҚ-ТҮЛІК ЖӘНЕ ДЕНСАУЛЫҚ ЖӨНІНДЕ КЕҢЕСШІ: «Тағамдық ингредиенттерде денсаулықты нығайтуға күшті әсер ететін заттар бар».

Қызылша қан айналымын жақсартады, тамыр қабырғаларын нығайтады және қартайған кездегі деменциядан қорғайды. Зәйтүн майы Альцгеймер ауруының дамуына жол бермейді. Балдың қабынуға қарсы, бактерицидтік және вирусқа қарсы қасиеттері бар. Көкжидек пен куркума өмірлік маңызды органдарға оттегі ағынын күшейтеді.

ЙОХАННЕС ЛЕ КУТР АЗЫҚ-ТҮЛІК ЖӘНЕ ДЕНСАУЛЫҚ ЖӨНІНДЕ КЕҢЕСШІ: «Соңғы 30 жылда адамдар тиімді тамақ туралы көбірек білуде».

Аспаздық туынды "ұмытылмас торт"деп аталды. Ол "дөңгелектегі тамақтану" қайырымдылық қорының 70 жылдығына орай жасалды. Ол егде жастағы адамдарға тегін азық-түлік жеткізеді.